Raadslid in Beeld: Marcel van Opzeeland

Mijn naam is Marcel van Opzeeland en ben als fractievoorzitter en raadslid actief voor Opsterlands Belang. Naast de coalitie en de fractie hou ik me daarbij vooral inhoudelijk bezig met financiën, sociale zaken en algemene/bestuurlijke zaken.
Behalve gedurende mijn studie Elektrotechniek aan de Universiteit Twente, heb ik altijd in Fryslân gewoond; geboren in Franeker, later verhuisd naar Siegerswoude.

In het dagelijks leven werk ik bij een multinational en ben ik verantwoordelijk voor het succes in de service provider markt in Nederland. Dat betekent dat ik veel reis tussen Fryslân, Amsterdam en incidenteel in Europa en de Verenigde Staten. Dat reizen is een voordeel voor mij als raadslid omdat ik daarmee een brede blik houd op wat er in Opsterland gebeurt in relatie tot wat er in de rest van de wereld gebeurt. Daarnaast ben ik vrijwilliger om Nieuwe Nederlanders (mensen met een tijdelijke verblijfsvergunning) hun weg te laten vinden in de Nederlandse maatschappij.
Het is trouwens niet voor niets dat ik in Opsterland woon, het is een van de groenste, gezondste, meest sociale en ontspannen plaatsen om in te wonen in de BeNeLux.

Marcel van Opzeeland

In 2002 kreeg de buurt waarin ik woon  een stevig conflict met de gemeente Opsterland. Wat me als burger opviel was dat de gemeente zich destijds achter een muur van juridische formaliteiten verschuilde zonder op zoek te willen gaan naar een echte oplossing. Gelukkig bleek uiteindelijk dat de partijen in de gemeenteraad wel een luisterend oor boden en onder drang van die gemeenteraad is er toen door de toenmalige wethouder uiteindelijk toch een prima oplossing gevonden voor iedereen.
Ik vond en vind dat een overheid niet alleen goed beleid moet maken, maar ook naar haar burgers moet luisteren. Hoewel de meeste partijen in de gemeenteraad wel oprecht luisterden naar het probleem van mijn buurt, voelde ik me na de tijd het beste thuis bij Opsterlands Belang. Vooral omdat de fractie van Opsterlands Belang alleen maar rekening hoeft te houden met de belangen van de inwoners van Opsterland. Bij Opsterlands Belang spelen geen belangen op bijvoorbeeld provinciaal niveau of landelijk niveau mee; Opsterlands Belang doet wat het beste is voor Opsterland en haar inwoners.
Dat is helder, duidelijk en effectief!

MarcelMarcel van Opzeeland