Raadslid in Beeld: Hielke de Vries

Mijn naam is Hielke de Vries, 66 jaar, getrouwd met Janny Bok en samen hebben we 2 kinderen en 4 kleinkinderen. Geboren en getogen in Langezwaag en had alhier samen met Janny een melkveehouderijbedrijf. Vanuit ons bedrijf heb ik mijn kennis kunnen gebruiken om zitting te hebben in diverse besturen van coöperatieve bedrijven zoals zuivel, bank, accountant- en kennisondernemingen.

Hielke de VriesIn Langezwaag ben ik vele jaren voorzitter geweest bij Sport Vereniging Langezwaag, waar ik nu nog wekelijks met meerdere mensen vrijwilligerswerk doe.

Vanaf 2008 zit ik, namens de VVD, in de gemeenteraad van Opsterland. Volksvertegenwoordiger zijn voor burgers die met vragen of een kwestie zitten en vragen om advies danwel hen doorverwijzen naar een wethouder is voor mij het mooiste deel van het raadswerk. Bovendien is het interessant om de liberale stem te mogen vertegenwoordigen in de gemeenteraad. Om op deze wijze voor Opsterland de beste beslissingen te kunnen nemen voor wat betreft goed leven, wonen en werken in deze prachtige natuurrijke gemeente.

Veilig en vertrouwd kunnen zijn in je omgeving. Daar maak ik me graag sterk voor in de gemeenteraad van Opsterland.

Hielke de Vries