84 resultaten voor ‘’

 • Raadslid in Beeld: Sjors Veenstra

  17 september 2019

  Mijn naam is Sjors Veenstra en ben 39 jaar oud. Marrit en ik zijn heit en mem van twee kinderen, Sytske van 3 jaar en Feije van 11 maanden. Op mijn derde jaar ben ik met mijn ouders op het Selmien in Ureterp komen wonen. Gedurende mijn studie aan de universiteit Twente heb ik vijf jaar in Enschede gewoond. Na mijn studie stond ik voor de keuze, of direct een mooie baan in het westen of terug naar Opsterland waar ik mijn familie, vrienden en mijn sociale leven had. Ik heb voor het laatste gekozen en heb er nog geen enkel moment spijt van gehad.

 • Raadslid in Beeld: Oebele van der Veen

  17 september 2019

  Ik ben Oebele van der Veen 44 jaar en woon met mijn vrouw Gerla en onze 4 prachtige kinderen in Ureterp. Ik ben geboren en opgegroeid in Drachten in een gezin met 3 kinderen waarvan ik de oudste ben. In 2001 ben ik met Gerla getrouwd, we woonden allebei nog thuis en kochten samen ons eerste huisje in Drachten. Waar ook onze oudste dochter is geboren.
  In 2004 zijn we in Ureterp komen wonen, mijn vrouw is van origine een Urerterpse, zij kwam daarmee ook weer terug op haar geboorte nest. In Ureterp zijn onze andere 2 dochters geboren en in 2017 is onze pleegzoon bij ons komen wonen.

 • Raadslid in Beeld: Jan van Dalen

  17 september 2019

  Jan van Dalen, die naam heb ik nu net 60 jaar. Ik ben in Bakkeveen geboren, in het Mandefjild om precies te zijn. Opgegroeid op de boerderij van mijn ouders en jongere broer. De jeugd bestond uit het volgen van de basisschool in Waskemeer, VWO (Drachtster Lyceum) en werken op de boerderij. Achteraf denk je, waarom had ik eigenlijk nauwelijks vrije tijd, maar dat zat er gewoon niet in.

 • Raadslid in Beeld: Klaas de Boer

  17 september 2019

  Raadslid en fractievoorzitter van BAS-Opsterland (2014)
  Getrouwd met Karin, drie kinderen, 2 kleinkinderen.
  Wethouder van Opsterland 2002-2012
  Wethouder van Littenseradiel 2013-2014
  Raadslid BAS 2014-2018

 • Raadslid in Beeld: Roel Vogelzang

  17 september 2019

  Ik ben Roel Vogelzang en ik woon samen met mijn vrouw Anke in Beetsterzwaag. We hebben twee kinderen en twee kleinkinderen. Ik ben de oudste in een gezin van 7 kinderen. Mijn moeder was gereformeerd en mijn vader kwam uit een Limburgs communistisch mijnwerkersmilieu. In twee opzichten een gedurfde combinatie: een calvinist en een Bourgondiër samen op één kussen en daarnaast was er het geloof van mijn moeder en de oprechte sociale betrokkenheid van mijn vader. Rechtvaardigheid was de norm binnen het gezin waarin ik opgroeide. Al deze elementen hebben mij persoonlijk gevormd.

 • Gast van de Raad

  Bent u nieuwsgierig naar wat raadsleden doen en hoe de gemeenteraad werkt? Of heeft u altijd al een raadsvergadering bij willen wonen? De gemeenteraad van Opsterland wil inwoners graag kennis laten maken met het politieke bestuur van de gemeente. Ook wil de raad laten zien wat de werkzaamheden van de gemeenteraad inhouden. Daarom biedt de raad u de mogelijkheid om als speciale ‘Gast van de Raad’ voor en tijdens de raadsvergadering een kijkje te nemen in de politieke keuken van Opsterland.

 • Verslag coalitievorming

  Het leek zo saai. Nergens in Friesland veranderde zo weinig tijdens de verkiezingen als in Opsterland. De negen partijen behielden op 21 maart hun zetels in de gemeenteraad, alleen op de linkervleugel verschoof een stoeltje van de PvdA naar GroenLinks-Opsterlanders.

 • Coalitieakkoord 2018-2022

  18 september 2019

  Coalitieakkoord 2018-2022 (filmpje coalitiepartijen)

 • Coalitieakkoord Opsterland 2018-2022

  18 september 2019, pdf, 625kB
 • Burgerinitiatief

  18 september 2019

  U kunt uw eigen onderwerp op de vergaderagenda van de gemeenteraad laten plaatsen. Vindt u bijvoorbeeld dat de gemeente meer aandacht zou moeten besteden aan een bepaald onderwerp, dan kunt u dit kenbaar maken.

Verfijn uw zoekopdracht

Zoek binnen

Publicatiedatum

Sorteren op

Resultaten per pagina