81 resultaten voor ‘’

 • Raadslid in Beeld: Marcel van Opzeeland

  18 september 2019

  Mijn naam is Marcel van Opzeeland en ben als fractievoorzitter en raadslid actief voor Opsterlands Belang. Naast de coalitie en de fractie hou ik me daarbij vooral inhoudelijk bezig met financiën, sociale zaken en algemene/bestuurlijke zaken.
  Behalve gedurende mijn studie Elektrotechniek aan de Universiteit Twente, heb ik altijd in Fryslân gewoond; geboren in Franeker, later verhuisd naar Siegerswoude.

 • Raadslid in Beeld: Klaas de Boer

  17 september 2019

  Raadslid en fractievoorzitter van BAS-Opsterland (2014)
  Getrouwd met Karin, drie kinderen, 2 kleinkinderen.
  Wethouder van Opsterland 2002-2012
  Wethouder van Littenseradiel 2013-2014
  Raadslid BAS 2014-2018

 • Raadslid in Beeld: Jan van Dalen

  17 september 2019

  Jan van Dalen, die naam heb ik nu net 60 jaar. Ik ben in Bakkeveen geboren, in het Mandefjild om precies te zijn. Opgegroeid op de boerderij van mijn ouders en jongere broer. De jeugd bestond uit het volgen van de basisschool in Waskemeer, VWO (Drachtster Lyceum) en werken op de boerderij. Achteraf denk je, waarom had ik eigenlijk nauwelijks vrije tijd, maar dat zat er gewoon niet in.

 • Raadslid in Beeld: Hielke de Vries

  19 september 2019

  Mijn naam is Hielke de Vries, 66 jaar, getrouwd met Janny Bok en samen hebben we 2 kinderen en 4 kleinkinderen. Geboren en getogen in Langezwaag en had alhier samen met Janny een melkveehouderijbedrijf. Vanuit ons bedrijf heb ik mijn kennis kunnen gebruiken om zitting te hebben in diverse besturen van coöperatieve bedrijven zoals zuivel, bank, accountant- en kennisondernemingen.

 • Raadslid in Beeld: Hans de Jong

  19 september 2019

  Ik ben Hans de Jong en al 49 jaar woon ik naar alle tevredenheid in Langezwaag, alwaar ik alweer 40 jaar een bouwbedrijf uitoefen. Ik ben een echt dorpsmens en heb in Langezwaag diverse bestuursfuncties bekleed. Zo ben ik 20 jaar voorzitter geweest van de voetbalvereniging, 13 jaar voorzitter van de feestcommissie en 20 jaar voorzitter van de autocrossvereniging. Bij de autocrossvereniging hebben we het zover gebracht dat wij in Langezwaag een Europees kampioenschap mochten organiseren. Ik probeer altijd mijn deel bij te dragen aan het dorp of de gemeenschap.

 • Raadslid in Beeld: Elske Beintema

  Mijn naam is Elske Beintema en ik woon samen met mijn partner Jochem in Beetsterzwaag. Jochem heeft twee zoons, zelf heb ik drie zoons en een dochter en sinds vorig jaar zijn we de trotse grootouders van een kleindochter. In 1969 ben ik geboren in Dokkum waar ik exact vijf jaar heb gewoond. Daarna heb ik op een paar onderbrekingen na 35 jaar in Grou gewoond. Als jong meisje ging ik wel eens met mijn vader wandelen in de bossen van Beetsterzwaag. Het Lelijke Eendje van mijn ouders werd dan op de hoek van De Wissel en De Walle geparkeerd. Ik vond De Wissel toen al een mooie straat met al die bomen en heb dan ook eens gezegd “Daar wil ik later wel wonen.” En zo het geschiede in de zomer van 2010.

 • Raad Opsterland op bezoek bij gemeente Peel en Maas

  Modern besturen en de rol van de raad. De gemeenteraad van Opsterland is op 21 en 22 maart op bezoek geweest bij de gemeente Peel en Maas. Deze Limburgse gemeente heeft al meer dan 15 jaar ervaring met zelfsturing door dorpen en inwoners. Medewerkers en inwoners van de gemeente vertellen de Opsterlandse raadsleden hoe hun ervaringen op dit gebied zijn.

 • Protocol agressie tegen raadsleden en collegeleden Opsterland

  18 september 2019, pdf, 112kB
 • Openbare informatiebijeenkomst aardgasvrij Wijnjewoude op 6 april a.s.

  01 april 2021

  Op dinsdag 6 april vindt er vanaf 19.30 uur een digitale informatiebijeenkomst voor de gemeenteraad plaats over de Proeftuin Aardgasvrije Wijken Wijnjewoude. Vanwege de coronamaatregelen wordt de bijeenkomst digitaal georganiseerd.

 • Onderzoeksrapport WMO 2015 in 16 Friese gemeenten

  18 september 2019

Verfijn uw zoekopdracht

Zoek binnen

Publicatiedatum

Sorteren op

Resultaten per pagina