320 resultaten voor ‘’

 • Brochure peuteropvang

  pdf, 244kB
 • Programma voor-en vroegschoolse educatie

  Een programma voor voor-en vroegschoolse educatie (VVE) wordt gegeven aan kinderen van 2 tot 4 jaar in de peuteropvang en van 4 tot 6 jaar in de basisschool. Een VVE programma is gericht op de totale ontwikkeling van het kind, dus zowel de taal en cognitieve ontwikkeling als ook de sociale, emotionele, creatieve en motorische ontwikkeling. Er wordt gewerkt aan de hand van thema’s, bijvoorbeeld ‘lente’, ‘huis’ of ‘hoe zie ik eruit?’. Alle kinderen op de peuteropvang doen mee aan het VVE programma. Kinderen met een indicatie voor VVE mogen extra uren meedoen aan peuteropvang.

 • Post van de gemeente digitaal ontvangen?

  21 februari 2019

  Wist u dat u sommige post van de gemeente Opsterland digitaal in de Berichtenbox van MijnOverheid kunt ontvangen? Wellicht gebruikt u MijnOverheid al voor andere post van de overheid. Misschien bent u er ook helemaal nieuw mee. We vertellen u graag wat de mogelijkheden zijn.

 • WOZ-waarde en taxatie

  De gemeente taxeert elk jaar de waarde van uw woning, bedrijfspand of grond. Dit wordt de WOZ-waarde genoemd. De WOZ-waarde is de basis voor de het bepalen van de verschuldigde onroerendezaakbelasting (OZB) en heffingen van het rijk en waterschap. De WOZ-waarde die de gemeente vaststelt, is de waarde die de woning of andere onroerende zaak had op 1 januari van het jaar voor het begin van het belastingjaar. 

 • Tarieven

  Het gebruik van het gemeentearchief is gratis. Voor nasporing door onze medewerkers of het maken van kopieën geldt een vast tarief.

 • Rioolheffing

  Is uw woning direct of indirect aangesloten op het gemeentelijke riool? Dan betaalt u rioolheffing.

 • Afspraak maken met B & W

  25 februari 2019

  Wilt u een wethouder of de burgemeester persoonlijk spreken? Dat kan! De burgemeester en wethouders hebben in hun agenda’s tijd gereserveerd voor deze gesprekken, zodat u in de meeste gevallen binnen twee weken een afspraak kunt maken. Voor een afspraak kunt u contact opnemen met het bestuurssecretariaat.

 • Besluitenlijst 12 februari 2019

  pdf, 89kB
 • 7 inwoners van Opsterland genaturaliseerd

  27 februari 2019

  Op woensdag 26 februari 2019 zijn 7 inwoners van Opsterland Nederlander geworden tijdens de naturalisatieceremonie.

 • Gemeentegids 2018 - 2019

  Elk jaar geeft de gemeente een gemeentegids uit. De gemeentegids is een handige wegwijzer voor zowel inwoners als nieuwkomers en toeristen in de gemeente. U vindt in de gids onder andere adressen en telefoonnummers van organisaties en verenigingen in (en om) de gemeente Opsterland.

Verfijn uw zoekopdracht

Zoek binnen

Publicatiedatum

Sorteren op

Resultaten per pagina