351 resultaten voor ‘’

 • Publieksversie Ontwikkelagenda's

  pdf, 5MB
 • Ontwikkelagenda's duurzame, leefbare en inclusieve samenleving

  17 april 2019

  De komende jaren willen we samenwerken aan drie grote thema’s namelijk: duurzaamheid, leefbaarheid en inclusieve samenleving. De input die we hiervoor haalden uit het Opsterlandcafé, de Koffietour en de Denktank zijn uitgewerkt in ontwikkelagenda’s. In de ontwikkelagenda's kunt u teruglezen welke acties we gaan uitwerken samen met onze inwoners.

 • Adviestabel ouderbijdrage peuteropvang

 • Besluitenlijst 16 april 2019

  pdf, 87kB
 • Toename in vraag naar jeugdhulp, ook op het platteland - VNG trekt aan de bel: er is meer geld

  30 april 2019

  Deze week zijn de onderzoeken Jeugd, zoals het kabinet die in het najaar met de VNG heeft afgesproken, naar buiten gekomen. Daaruit blijkt een toename van het aantal jongeren in de jeugdhulp en financiële tekorten bij de uitvoerende gemeenten. Voor meer structureel geld is de VNG in gesprek met het Rijk. De grootschalige plattelandsgemeenten, verenigd in de P10, herkennen deze problematiek en ondersteunen daarom de inzet van de VNG.

 • Buurtbemiddeling Opsterland - Mei elkoar, foar elkoar!

  13 maart 2018

  In elke buurt kan het voorkomen dat buren zich ergeren aan het gedrag van een ander. En als mensen het niet uitpraten, kan een burenruzie zelfs uit de hand lopen. Ook in de gemeente Opsterland komen burenruzies voor. Wanneer er conflicten tussen buurtbewoners ontstaan, is buurtbemiddeling een mogelijkheid om er uit te komen. De gemeente Opsterland, de politie en de woningbouwcorporaties Elkien en WoonFriesland starten een proef met buurtbemiddeling.

 • Sûn Opsterlân

  Gemeente Opsterland heeft zich in 2018 verbonden aan Jongeren op Gezond Gewicht (Sûn Opsterlân, powered by JOGG), daarmee wil de gemeente een impuls geven aan initiatieven die gericht zijn op preventie. Doel is om bestaande initiatieven, wensen en ideeën binnen een dorpen met elkaar te verbinden en deze te faciliteren om ze op die manier te versterken. 

 • Mantelzorg

  Mantelzorgers zorgen langdurig en onbetaald voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende partner, ouder, kind of ander familielid, vriend of kennis. Mantelzorgers zijn geen beroepsmatige zorgverleners, maar geven zorg omdat zij een persoonlijke band hebben met degene voor wie ze zorgen.

 • Besluitenlijst 23 april 2019

  pdf, 79kB
 • Overzicht officiële handelingen B&W - week 19 - 20

  10 mei 2019, pdf, 74kB

  8 mei 2019 t/m 19 mei 2019

Verfijn uw zoekopdracht

Zoek binnen

Publicatiedatum

Sorteren op

Resultaten per pagina