Bent u huurder of woningeigenaar in de gemeente Opsterland? Dan krijgt u 70 euro om uit te geven aan energiebesparende producten. 

Met kleine aanpassingen kunt u veel geld besparen. Bijvoorbeeld met tochtstrippen, radiatorfolie of een waterbesparende douchekop. De gemeente Opsterland helpt u graag op weg. Daarom krijgt u als huurder of woningeigenaar 70 euro om uit te geven aan energiebesparende producten. Er zijn 1200 vouchers beschikbaar voor huurders en 700 voor woningeigenaren. Wees er daarom snel bij, want op = op!

Hoe werkt het?
Ga voor meer informatie over deze regeling naar Duurzaam Bouwloket, via deze link. Er is een aparte pagina voor huurders en voor woningeigenaren

Geldterugregeling
Naast de regeling voor energiebesparende producten is er ook nog een geldterugregeling. Dit gaat om 100 vouchers die nog beschikbaar zijn voor woningeigenaren. Deze zijn geldig voor:

 • Energiezuinig laten inregelen van hun verwarming-/ventilatiesysteem,
 • Energiebesparingsadvies
 • Installeren radiatorkraan

Meer nieuws

 • Marjan van der Weij vertrekt bij Opsterland

  Gemeentesecretaris en algemeen directeur Marjan van der Weij vertrekt bij Opsterland. Vanaf 1 september start zij in haar nieuwe functie als directeur bij de provincie Drenthe. “Deze functie kwam op mijn pad en liet me niet meer los. Ik heb er ontzettend veel zin in en ga tegelijkertijd de fijne collega’s, hun drive en ambities in Opsterland missen” licht Van der Weij haar beslissing toe.

  Gemeentesecretaris Marjan van der Weij
 • Werkzaamheden Koartsweachsterbrêge Gorredijk

  De Koartsweachsterbrêge over de Opsterlandse Compagnonsvaart in Gorredijk is tijdelijk gestremd.

  Wegwerkzaamheden
 • Wegwerkzaamheden - Breewei Tijnje

  Op maandag 18 juli is er verkeershinder op de Breewei in Tijnje ter hoogte van de rotonde (N392).

  Wegwerkzaamheden

Meer informatie

Heeft u nog vragen?

Neem dan contact op met het Publiekscentrum

Gemeente Opsterland