Bent u huurder of woningeigenaar in de gemeente Opsterland? Dan krijgt u 70 euro om uit te geven aan energiebesparende producten. 

Met kleine aanpassingen kunt u veel geld besparen. Bijvoorbeeld met tochtstrippen, radiatorfolie of een waterbesparende douchekop. De gemeente Opsterland helpt u graag op weg. Daarom krijgt u als huurder of woningeigenaar 70 euro om uit te geven aan energiebesparende producten. Er zijn 1200 vouchers beschikbaar voor huurders en 700 voor woningeigenaren. Wees er daarom snel bij, want op = op!

Hoe werkt het?
Ga voor meer informatie over deze regeling naar Duurzaam Bouwloket, via deze link(externe link). Er is een aparte pagina voor huurders(externe link) en voor woningeigenaren(externe link)

Geldterugregeling
Naast de regeling voor energiebesparende producten is er ook nog een geldterugregeling(externe link). Dit gaat om 100 vouchers die nog beschikbaar zijn voor woningeigenaren. Deze zijn geldig voor:

 • Energiezuinig laten inregelen van hun verwarming-/ventilatiesysteem,
 • Energiebesparingsadvies
 • Installeren radiatorkraan

Meer nieuws

 • Prestatieafspraken voor 2023 met De Bewonersraad, Elkien, WoonFriesland en de gemeente Opsterland

  Partijen zetten in op versnelde duurzaamheid en leefbaarheid in de dorpen. De gemeente Opsterland heeft samen met de corporaties Elkien, WoonFriesland en huurdersorganisatie De Bewonersraad voor 2023 nieuwe prestatieafspraken gemaakt. Dit zijn afspraken waarin alle partijen hun bijdrage aan het gemeentelijk volkshuisvestelijk beleid van Opsterland vastleggen. Sinds 2020 komen de vier partijen gezamenlijk tot deze prestatieafspraken. Duurzaamheid, toewijzing van huurwoningen en de leefbaarheid zijn de speerpunten in deze afspraken die in december ondertekend worden.

 • Kom ook naar de ondernemerstafel

  In het kader van de dag van de ondernemer zijn wethouder Anko Postma en Harry Berga op bezoek geweest bij verschillende ondernemers in Gorredijk, Beetsterzwaag, Ureterp en Bakkeveen. Hier hebben zij uitleg gekregen over de ondernemerstafel en wat dit inhoudt.

 • Werkzaamheden Krume Swynswei Nij Beets tussen huisnummer 12 - 13

  Vanaf 12 december zijn er werkzaamheden aan de Krume Swynswei in Nij Beets tussen huisnummer 12 - 13

Meer informatie

Heeft u nog vragen?

Neem dan contact op met het Publiekscentrum

Gemeente Opsterland